Veckans Meny

<< Vecka: 05 >>
 

 Måndag
 Nötfärsbiff på nötfärs med zucchinisalsa och rostat paprikaris toppas med chimichurri
Fiskgratäng med räksås, ångkokta grönsaker och potatismos
Pasta "Paradiso" med strimlad biff, champinjoner och grönsaker i mustig pepparsås
Veg/Vegan: Tacogryta med linser, böner, tomat och ris, serveras med tortillachips och yoghurt
 
 Tisdag
 Raggmunkar med stekt fläsk och lingon eller stekt fläsk med löksås och kokt potatis
Fish and chips med tartarsås och citron
Chicken Vindaloo – indisk kycklingcurry med kokosmjölk och grönsaker samt basmatiris
Veg/Vegan: Ugnsbakad fetaost med citronrisotto, blandsallad, örtkräm och parmesanost
 
 Onsdag
 Kycklingburgare i briochebröd med currydressing, sallad och ugnsrostad klyftpotatis
Dillbakad torsk med prästost-potatispuré, citronsås och smörvända Haricots Verts
Korv Stroganoff med falukorv, paprika, champinjoner och ris
Veg/Vegan: Panerad halloumi med chilidressing, morotscoleslaw och potatis
 
 Torsdag
 Grillad lågtempererad fläskkarré med BBQ-sås, rotfruktsklyftor och picklad äpple
Ångkokt koljafilé med skaldjur och grönsaker i kryddig räksås serveras med tagliatelle
Gulaschsoppa eller Ärtsoppa med pannkakor, sylt och grädde
Veg/Vegan: Blomkålssoppa med rostad svamp, samt pannkakor sylt och grädde
 
 Fredag
 Panerad schnitzel med rödvinssås, gröna ärtor och råstekt potatis
Husets fisk och skaldjurssoppa med vitlöksbröd och aioli
Jambalaya med kyckling, ärtor och chorizo, serveras med chilikräm och parmesan
Veg/Vegan: Svampragu med krämig polenta toppas med parmesanost
 

Veckans alternativ

Chicken Fajita Sallad: marinerad kyckling i majskorg, tärnad tomat och gurka, bönmix, lime, jalapeños och korianderyoghurt
Västkustsallad: Räkor, kokt ägg, rökt lax, grönsaker och Rhode Islanddressing
Grekisk sallad: fetaost, marinerade oliver, gurka, soltorkad tomat, rödlök, peperoni och tzatziki