Veckans Meny

<< Vecka: 50 >>
 

 Måndag
 Nötfärsbiff med grönpepparsås, haricots verts, rårörda lingon samt stekt potatis
Pocherad lättrimmad torskfilé med hummersås, smörsvängda grönsaker samt kokt dillpotatis
Biff Stroganoff med rostade grönsaker, champinjoner och ris
Veg/Vegan: Spaghetti med vegobullar och grönsaker i het tomatsalsa
 
 Tisdag
 Rödvinbräserad oxkind med portvinssås och tryffelpotatispuré
Sprödbakad koljafilé med brynt lök och smörgräddsås samt kokt färskpotatis
Chicken Vindaloo- kryddstark indisk gryta med krispiga grönsaker och basmatiris toppas med yoghurt
Veg/Vegan: Falafeltallrik med tortilla, kebabdressing och ugnsbakad klyftpotatis
 
 Onsdag
 Flygande Jakob - kyckling, bananer, bacon, chili- och gräddsås, jordnötter och ris
Lax- och räkburgare i fralla med västkuströra och tunn friterad potatis
Stekta kåldolmar med gräddsås kokt potatis och lingon
Veg/Vegan: Rökig bön och butternut pumpachili, serveras med creme fraiche och tortillachips
 
 Torsdag
 Skomakarlåda med biff, prinskorv och bacon samt rödvinssås och potatismos
Rödspätta fylld med räkor och dill, serveras med vitvinssås och gräslöksstött potatis
Gulaschsoppa eller Ärtsoppa med pannkakor, sylt och grädde
Veg/Vegan: Grönkålssoppa serveras med ägghalvor samt pannkakor, sylt och grädde
 
 Fredag
 Långbakad högrev med skysås, bearnaise och ugnsbakad kulpotatis
Husets fisk-och skaldjurssoppa med saffran, serveras med rostat vitlöksbröd och aioli
Lasagne med tomatsky toppas med parmesanost
Veg/Vegan: Vego Jambalaya med soja bites, vegan chorizo och grönsaker toppas med paprikaaioli
 

Veckans alternativ

Caesarsallad: romanasallad, kyckling, bacon, brödkrutonger samt caesardressing
Västkustsallad: räkor, rökt lax, kokt ägg, grönsaker och Rhodeislandsdressing
Grekisk sallad: fetaost, marinerade oliver, gurka, soltorkad tomat, rödlök, peperoni och tzatziki